Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryż z bitą śmietaną i konfiturą morelową

Składniki:

  • 3 szkl. ryżu
  • 3 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki cukru
  • szczypta soli
  • ¾ szkl. kwaśnej śmietany
  • łyżeczka skórki z cytryny
  • sok z cytryny
  • 1 szkl. słodkiej śmietanki
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 szkl. konfitury morelowej

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować na mleku z dodatkiem cukru i soli po czym gdy ostygnie  dodać do niego kwaśną śmietanę, sok i skórkę z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Ułożyć na środku talerzyka, przykryć go grubą warstwą bitej śmietany a wokół rozłożyć konfiturę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *