Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba w sosie jajecznym

Składniki:

  • 6 steków z tuńczyka
  • 1 cebula
  • 7 łyżek soku z cytryny
  • 150 ml wody
  • sól
  • pieprz
  • 3 jajka
  • 1 łyżka posiekanego koperku

Sposób wykonania:
Rybę przełożyć do rondla.
Dodać do niej sok z cytryny, plastry cebuli, sól oraz pieprz.
Zalać wodą i gotować pod przykryciem około 15-20 minut.
Po tym czasie rybę oraz cebulę wyjąć z rondla  łyżką cedzakowa a wywar przecedzić.
Wówczas cały czas ubijając dodawać do niego ubite jajka.
Następnie podgrzewać na małym ogniu około 2-3 minut do zgęstnienia nie przerywając ubijania.
Na koniec do sosu wrzucić posiekany koperek i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosem polać rybę przed podaniem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *