Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryba po myśliwsku z cytrusami

 

Składniki:

  • 1 cytryna
  • 1/2 limetki
  • 1/2 grejfruta
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 cebuli
  • pęczek koperku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ryba z głową (karaś, sandacz, okoń lub płoć)
  • olej do smażenia
  • sól, przyprawa do ryb
  • 3 ziemniaki

Sposób przyrządzenia:
Cytrusy, cebulę, czosnek obrać, pokroić, wymieszać z oliwą z oliwek, posiekanym koperkiem i przyprawami, wymieszać. Do tej marynaty włożyć ryby i wypełnić ją tą marynatom w środku. Ziemniaki ugotować. Zabrać trochę marynaty i posmarować nią pokrojone w plastry ziemniaki usmażyć je. Usmażyć ryby. Podawać ozdobione krązkami smażonej cebulki, ogórkiem, poidorem….. (przepis nie sprawdzony) smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *