Składniki:
- 1 cytryna
- 1/2 limetki
- 1/2 grejfruta
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 cebuli
- pęczek koperku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ryba z głową (karaś, sandacz, okoń lub płoć)
- olej do smażenia
- sól, przyprawa do ryb
- 3 ziemniaki
Sposób przyrządzenia:
Cytrusy, cebulę, czosnek obrać, pokroić, wymieszać z oliwą z oliwek, posiekanym koperkiem i przyprawami, wymieszać. Do tej marynaty włożyć ryby i wypełnić ją tą marynatom w środku. Ziemniaki ugotować. Zabrać trochę marynaty i posmarować nią pokrojone w plastry ziemniaki usmażyć je. Usmażyć ryby. Podawać ozdobione krązkami smażonej cebulki, ogórkiem, poidorem….. (przepis nie sprawdzony) smacznego!