Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Roladki śledziowe z ogórkiem i marchewką

 

Składniki:

  • 500 g matiesów
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 4 liście laurowe
  • po kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • marchewka
  • cebula
  • ogórek kiszony
  • pół szklanki oliwy z oliwek
  • pół szklanki białego wytrawnego wina
  • kapary

 

 

Sposób wykonania;
Marchewkę, cebule i ogórka pokroić na małe kawałki.
Następnie śledzie posmarować musztardą i na każdym ułożyć po kawałku warzyw i kaparów.
Zawinąć śledzie w ruloniki i spiąć wykałaczką.
Następnie do oliwy dodać wino oraz dodać przyprawy i energicznie wymieszać.
Marynatą zalać śledzie i wstawić do lodówki na kilka dni.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *