Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Rogaliki z marmoladą

Składniki:

  • 1 kostka masła lub margaryny
  • 1 serek homogenizowany
  • 2,5 szklanki mąki
  • twarda marmolada
  • 1 żółtko
  • cukier puder do posypania


Sposób przyrządzenia:

Miękkie masło utrzeć z serkiem homogenizowanym, dodać przesianą mąkę i zagnieść ciasto. Następnie uformować kulę, owinąć ją w folię i dobrze schłodzić w lodówce, ciasto cienko rozwałkować i pokroić w trójkąty. Posmarować każdy kawałek marmoladą i zwinąć w rogalik, wierzch posmarować żółtkiem. Piec 25 min. w temp. 200 stopni C.
Przepis przesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *