Składniki:
- 20 dkg razowego makaronu spaghetti
- 2 nieduże cukinie obrane i pokrojone w słomki
- 2 drobno posiekane ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżeczki drobno posiekanej mięty
- 10 dkg pokruszonego koziego sera
- skórka otarta z cytryny
- szczypta czerwonego pieprzu
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, chwilkę smażyć mieszając. Dodać cukinię i otartą z cytryny skórkę, smażyć kilka minut. Na patelnię dodać makaron i podgrzewać mieszając dokładnie, skorygować smak przyprawami i wykładać na talerze. Przed podaniem posypać pokruszonym kozim serem. Polecam, pychota.