Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Puszysty sernik z bakaliami

Składniki:

  • 3 op. serka homogenizowanego o smaku naturalnym
  • 1 op. serka homogenizowanego waniliowego
  • op. cukru waniliowego
  • 1 ½ szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. mleka
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 2 szkl. baklaii
  • 3 szkl. pokruszonych herbatników

Sposób wykonania:

  1. Żelatynę namoczyć w odrobinie wody po czym rozpuścić ją w gorącym mleku.
    Następnie do żelatyny dodać cukier waniliowy, odstawić do ostygnięcia.
    Pokruszone herbatniki ułożyć na dnie formy.
    Serki wymieszać ze sobą, dodać bakalie, żelatynę oraz cukier.
    Całość dokładnie wymieszać i przełożyć na herbatniki.
    Wyrównać powierzchnie i posypać bakaliami .
    Wstawić do lodówki aby całość dobrze zastygło.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *