Składniki:
- 40 dag filetów z ryby morskiej
- namoczona w mleku kajzerka
- cebula
- 2 jajka
- 1/2 łyżki masła roślinnego
- ząbek czosnku
- 2 łyżeczki posiekanych listków rozmarynu (lub łyżeczka suszonych)
- tarta bułka do panierowania
- olej do smazenia
- vegeta
Sposób przyrządzenia:
Rybę i odciśniętą kajzerkę przepuścić przez maszynkę, dodać zeszkloną na maśle cebulkę( pokrojoną w kosteczkę),roztarty ze solą czosnek,rozmaryn,vegetę i 1 jajko.Dokładnie wyrobić masę.Uformować nieduże pulpety, obtoczyć w rozkłóconym jajku i tartej bułce.Usmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.Podawać z ziemniakami i surówką.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka