Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpeciki z ryby*

Składniki:

  • 40 dag filetów z ryby morskiej
  • namoczona w mleku kajzerka
  • cebula
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżki masła roślinnego
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki posiekanych listków rozmarynu (lub łyżeczka suszonych)
  • tarta bułka do panierowania
  • olej do smazenia
  • vegeta

Sposób przyrządzenia:
Rybę i odciśniętą kajzerkę przepuścić przez maszynkę, dodać zeszkloną na maśle cebulkę( pokrojoną w kosteczkę),roztarty ze solą czosnek,rozmaryn,vegetę i 1 jajko.Dokładnie wyrobić masę.Uformować nieduże pulpety, obtoczyć w rozkłóconym jajku i tartej bułce.Usmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.Podawać z ziemniakami i surówką.
Przepis nadesłany na III edycją konkursu. Autor: Myszka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *