Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pudding makaronowy

Składniki:

  • 2 jajka
  • ¼ szkl cukru
  • 1 szkl twarożku
  • ½ szkl kwaśnej śmietany
  • ¼ łyżeczki soli
  • ¼ szkl rodzynek
  • 2 szkl suszonego makaronu jajecznego
  • 3 łyżki masła
  • zmielony cynamon

Sposób wykonania:
Do miseczki wbić jajka, dodać do nich twarożek, śmietanę, cukier, sól oraz namoczone wcześniej w wodzie rodzynki.
Całość dokładnie wymieszać.
Natomiast makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i wymieszać z masłem a potem z masą serowo-jajeczną.
Przełożyć całość do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
Wierzch przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 1750 stopni na około 15 minut.
W połowie pieczenia zdjąć folię aluminiową.
Po upieczeniu oprószyć cynamonem i odstawić na 10 minut.
Po tym czasie można podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *