Składniki:
- 4 wypatroszone pstrągi
- ½ cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku
- 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu
- 6 ząbków czosnku
- 1 łyżka chili w płatkach
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Cytrynę pokroić na ćwiartki a potem na plasterki.Przełożyć je do miseczki i zalać oliwą z oliwek.Dodać posiekany tymianek oraz rozmaryn.Następnie obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.Wrzucić do marynaty.Dodać jeszcze chilii.Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze sól do smaku.Powstałą mieszaniną wypełnić wnętrza oczyszczonych ryb.Wstawić je do lodówki na około 1 godzinę.Po tym czasie wyjąć ryby z lodówki i kłaść na rozgrzanym ruszcie.Grillować z obu stron na złoty kolor.
Liczba porcji: 4