Składniki:
- 25 dkg marynowanego sera mozarella (kliknij)
- pokrojone na ćwiartki figi
- listki bazylii
- szynka w cieniutkich plastrach
Składniki:
Składniki: 2 dojrzałe avocado 2 pokrojone w drobną kostkę pomidory 1 drobno posiekana cebula dymka ¼ szklanki posiekana natka pietruszki 2 łyżki posiekanej zielonej papryki sok z cytryny Dressing: 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy ¼ łyżeczki sosu chili sól, pieprz, suszone oregano i bazylia Sposób przyrządzenia: Avocado przekroić wzdłuż na połowę, usunąć pestkę,…
Składniki: 20 dkg świeżego filetu z łososia 1 dojrzałe avocado chrzan wasabi do smaku sok z cytryny kawior czerwony lub czarny Sposób przyrządzenia: Avocado przekroić na połowę, usunąć pestkę, używając łyżeczki wydrążyć miąższ owocu, natychmiast skropić go sokiem z cytryny aby nie ciemniał. Do miąższu dodać chrzanu wasali i używając widelca dokładnie rozgnieść całość, skorygować…
Składniki: 2 łyżki Pesto 2 łyżki majonezu 6 ugotowanych na twardo jajek Sposób przyrządzenia: Jajka schłodzić, obrać, przekroić na wzdłużnie połowę, usunąć żółtka. Żółtka, Pesto i majonez utrzeć na jednorodną masę, ewentualnie dosolić. Wgłębienia w białkach wypełnić z naddatkiem przygotowaną pastą. Każdą połówkę przybrać zieleniną i podawać.