Skład: – 30 dag filetów śledziowych „matiasów” – 2 łyżki marynowanych grzybów, najlepiej leśnych (mogą też być pieczarki) – łyżka marynowanych cebulek – kawałek kolorowej papryki – 3 łyżki oleju – odrobina świeżego koperku Wykonanie: Filety dokładnie opłukać w zimnej wodzie, jeśli mają być mniej słone, można je pozostawić w wodzie na 1-2 godziny. Filety…
Kategoria: Zakąski
Zakąski
Afrodyzjak – kawior
by tinca • • 0 Comments
Zakąski
Śledzik z czosnkiem
by pejsik • • 0 Comments
Skład: matiesy czosnek biała cebula ziele angielskie majonez jogurt przyprawy Sposób wykonania: Do słoika wkładać śledzia pokrojonego, cebule w półtalarkach, zmiażdżony czosnek (tyle ząbków ile filetów) majonez wymieszany z jogurtem, przyprawy wedle uznania.. Musi postać min 1,5 dnia żeby przeszło.
Zakąski
Jabłka nadziewane sałatką śledziową
by MiGd@l • • 0 Comments
Skład: – 4 jabłka 45dag) – 1 łyżka soku z cytryny – do przybrania: kilka listków atki pietruszki do nadzienia: 3 oczyszczone filety śledziowe (15dag) – 1/2 puszki czerwonej fasoli (15dag) – 1 jajko na twardo – 1 czerwona cebula (5dag) – 1 ogórek kiszony (10dag) – 1 łyżka natki pietruszki – po szczypcie cząbru…
Zakąski
Filety śledziowe z sałatką
by A. • • 0 Comments
Skład: 12 śledzi matiasów 4 łyżki mleka 2 jabłka 2 gruszki 6 łyżek octu 4 łyżki białego wina wytrawnego 2 pomidory 4 łyżki pokrojonej w kostkę marynowanej papryki 2-3 korniszony 3 łyżeczki musztardy łyżeczka cukru sok cytrynowy Sposób wykonania: Usunąć ości jeśli są, jeśli śledzie słone, to wymoczyć 2 godz. i jeśli za…

