Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wędliny

Wędliny do zrobienia samemu, pieczone mięsa i wszytko inne co by się mogło zmieścić w tej kategorii.

Szynka w sosie

Składniki: wędzona szynka 4 plastry masło 3- 4 łyżki kawa 250 ml Sposób przyrządzenia: Rozgrzewamy patelnię i rozpuszczamy na niej masło. Wkładamy na nie pokrojoną w plasterki szynkę i smażymy z obu stron na rumiano. Talerz ogrzewamy i przekładamy na niego szynkę, na patelnię, na której wcześniej smażona była szynka należy wlać kawę, wymieszać z…

Kiełbasa z ananasem

Składniki: 1/2 kg. cienkiej kiełbasy 8 cebul koncentrat pomidorowy puszka ananasów 2 puszki czerwonej fasoli 1/2 litra bulionu z kostki sól pieprz 2 łyżki bazylii 2 łyżki masła Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w kostkę i usmażyć na maśle. Dodać pokrojone cebulę i chwilę dusić. Do kiełbasy włożyć pokrojone w kostkę ananasy z sokiem. Dodać odcedzoną czerwoną…

Rożki z szynki

Składniki: 6 plastrów wędzonej, gotowanej szynki 4 łyżki kremu chrzanowego 1 pomarańcza zielony pieprz w zalewie natka pietruszki Przygotowanie; Plastry szynki zwinąć w rożki i ułożyć na półmisku. Kremem chrzanowym napełnić szpryckę i wycisnąć porcje do każdego rożka. Zielony pieprz odcedzić z zalewy i posypać rożki. Udekorować plasterkami pomarańczy, ozdobić gałązkami pietruszki i schłodzić. Pozostały…

Szaszłyki z boczkiem, parówką i cebulą

Składniki: 60 dag parówek 2 plasterki wędzonego boczku 3 czerwone cebule bułka tarta pieprz olej Sposób wykonania; Parówki pokroić na 3 cm kawałki, cebulę w ósemki a boczek w kostkę. Następnie nabijać boczek, cebulę i papryki na przemian na patyczki od szaszłyków. Oprószyć całość pieprzem, skropić olejem a potem obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na…