Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wegetariańskie

Szpinak z kukurydzą i pieczarkami

Składniki: • 1 kg szpinaku • 1/2 puszki kukurydzy • 15 dag pieczarek • 3 łyżki masła • łyżeczka mąki • łyżeczka kolendry mielonej • łyżeczka papryki mielonej • łyżeczka pieprzu • opakowanie serka wiejskiego • 4 łyżki słodkiej śmietany • sól Sposób przyrządzenia: Szpinak i pieczarki dokładnie umyć. Ze szpinaku wybrać tylko liście, posiekać.…

Papryka po prowansalsku

Składniki: • 2 duże strąki żółtej papryki • 2 duże strąki pomarańczowej papryki • 3 ząbki czosnku • cebula • 2 łyżki octu z białego wina • sól • biały pieprz • 4 łyżki oliwy • kilka gałązek majeranku Sposób przyrządzenia: Papryki przekroić na połówki, oczyścić, usunąć pestki. Ułożyć na blasze stroną przecięcia do dołu.…

Gołąbki z ziemniakami

Składniki: 150 dag kapusty białej, 100 dag ziemniaków, 1 jajko, 8 dag cebuli, 2 dag tłuszczu, sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę sparzyć wrzątkiem. W ostudzone liście nakładać farsz przygotowany w sposób następujący: ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, osączyć na sicie. Przesmażyć na tłuszczu cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do ziemniaków dodać cebulę, jajko, sól, pieprz…