Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ziemniaki

Faszerowane ziemniaki

Składniki: 2 kg ziemniaków ½ kg mielonego mięsa cebula sól pieprz natka pietruszki olej Sposób wykonania: Z obranych ziemniaków odciąć z jednej strony czubek a z reszty wydrążyć miąższ. Następnie cebulę posiekać i dodać do mięsa, wymieszać i napełnić połówki ziemniaków. Przykryć odciętymi czubkami i ułożyć na blasze, posmarowanej olejem. Posypać natką pietruszki  i wstawić…

Potrawka z ziemniaków i pieczarek

Składniki: 4 ziemniaki 4 cebule 10 dag słoniny 10 pieczarek 4 jajka 4 łyżki oleju sól pieprz liście sałaty pomidor Sposób wykonania: Ziemniaki i grzyby pokroić w plastry, słoninę w kostkę a cebulę w piórka. Następnie ziemniaki i podsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać słoninę, pieczarki oraz cebule i trzymać całość na małym ogniu do…

Ziemniaki z boczkiem i papryką

Składniki: 1 kg ziemniaków 20 dag boczku łyżka tłuszczu 2 zielone papryki 1 czerwona papryka koperek natka pietruszki cebula ½ szkl. bulionu sól pieprz Sposób wykonania: Boczek pokrojony  kostkę wytopić na patelni, wówczas dodać tłucz oraz cebulę i ziemniaki pokrojone w kostkę. Całość wymieszać i smażyć około 20 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w…

Kotlety ziemniaczane z serem

Składniki: 30 dag ziemniaków 10 da sera twarogowego jajko sól pieprz majeranek 1 łyżka mąki 1 łyżka bułki tartej olej Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zalać osoloną wodą i ugotować po czym je odcedzić i zemleć razem z serem. Do powstałej masy wbić jajka, wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem,. Na koniec dodać…

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Składniki: 60 dag ugotowanych ziemniaków 30 dag pieczarek 2 cebule jajko 1 szkl. mąki pszennej sól pieprz bułka tarta tłuszcz Sposób wykonania: Posiekaną cebulę oraz pokrojone w plasterki pieczarki przesmażyć na rozgrzanym oleju. W między czasie  ziemniaki zetrzeć na tarce po czym dodać do nich jajko, pieczarki z cebula oraz mąkę. Całość dokładnie wymieszać i…