Składniki: 1 kg liści szpinaku 1 szklanka orzechów nerkowca (włoskich) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka octu winnego natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać szpinak i po 2 minutach odcedzić listki, wycisnąć nadmiar wody. Posiekane orzechy (część pozostawić całych), posiekaną drobno czosnek i cebulę wymieszać ze…
Kategoria: Szpinak
Szpinak
Szpinak z ziołami i jajkami
by Paweł Ludwikowski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg mrożonego lub oczyszczonego świeżego szpinaku 3 cebule 4 łyżki masła posiekana natka kolendry i pietruszki, koperek 4 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzania: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, dodać szpinak i po 2 minutach odcedzić listki, wycisnąć nadmiar wody. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na maśle. Do przygotowanych liści szpinaku dodać…
Szpinak
Szpinak w śmietanie
by Paulina Koch • • 0 Comments
Szpinak
Szpinak z jajkami sadzony
by Ula Barczyk • • 0 Comments
Składniki: 800 g szpinaku 5 łyżek oliwy 1 ząbek czosnku 4 jajka sól pieprz Sposób wykonania: Szpinak namoczyć w wodzie, dokładnie oczyścić i odsączyć. Następnie wrzucać na patelnie z rozgrzaną oliwą i smażyć aby liście lekko zwiędły, wówczas dodać czosnek rozgnieciony razem z solą. Całość wymieszać i jeszcze chwilę smażyć. Jajka posadzić na osobnej patelni…