Składniki: pomidor 200 g ogórek 100 g cebula 80 g olej 5 g sól ocet 1 łyżeczka pieprz mielony natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Pomidory i ogórki należy umyć. Małe pomidorki wraz z cebulą i ogórkami należy pokroić w plastry. Należy układać po kolei plasterki: ogórka, pomidora, a następnie cebuli. Posypać solą, pieprzem, pokropić delikatnie olejem…
Kategoria: Ogórki
Ogórki
Smażone ogórki Magdaleny
by Magdalena Pieniążek • • 0 Comments
Składniki: 1,5 kg dużych ogórków 1 szklanka cukru pół szklanki octu 2 łyżeczki gorczycy łyżka soli Sposób wykonania: Ogórki umyć, obrać ze skórki, wydrążyć nasiona i tak przygotowane pokroić na paseczki. Paski ogórków przełożyć do garnka i dodać cukier, ocet, gorczycę i sól. Wszystko razem smażyć aż ogórki będą szkliste. Można podawać gorące do obiadu…