Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Kapusta

Kapusta panierowana

Składniki: 1 kg białej kapusty 2 jajka ½ szkl. mleka 1/3 szkl. mąki 7 łyżek bułki tartej 6 łyżek masła sól ¾ szkl. śmietany Sposób wykonania: Z kapusty wyciąć głąb po czym zalać ją osoloną wodą i ugotować. Ugotowaną kapustę odcedzić a gdy ostygnie podzielić na liście, które składać po 2 i uformować z nich…

Kapusta z grzybami Ilony

Składniki: kapusta kiszona 1 kg suszone grzyby 10 dag masło 4 dag liść laurowy sól pieprz Sposób przyrządzenia: Kapustę kiszoną należy opłukać, zalać wodą i gotować do miękkości. Pod sam koniec jej gotowania należy doprawić do smaku. Grzybki należy kilka godzin wcześniej namoczyć, odcedzić i usmażyć na masełku na rozgrzanej patelni, gdy zmiękną posolić je…

Smażona kapusta

Składniki: 1 kg białej kapusty 6 łyżek masła 7 łyżek bułki tartej sól pieprz łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Kapustę pokroić w kwadraty, które zalać osoloną wodą i ugotować. Następnie kapustę odcedzić i podsmażyć na rozgrzanym maśle. Ułożyć kapustę na półmisku po czym oprószyć ją solą i pieprzem, posypać bułka tartą i roztopionym masłem…