Składniki: 2-3 żółtka 1 szkl. mleka ¼ szkl cukru 1 laska wanilii Sposób wykonania: Cukier utrzeć razem z żółtkami do białości. Następnie mleko zagotować z dodatkiem startej wanilii, wówczas dodać masę jajeczną. Garnek postawić nad garnkiem z gotującą się wodą i mieszając doprowadzić do zgęstnienia.
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos różowy
by Bogumiła Mikuła • • 0 Comments
Majonezy
Majonez curry
by Beta Trzaska • • 0 Comments
Sosy pomidorowe
Sos twarożkowo-pomidorowy
by Adrianna Zawisza • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie twarożku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku sól ostra papryka Sposób wykonania: Do twarożku dodać przecier pomidorowy, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz ostrą papryką.





