Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sosy

Sos śródziemnomorski

Składniki: 1/3 szkl. sera feta ½ łyżeczki suszonego oregano ¼ szkl. oliwek 1 łyżka kaparów ¼ szkl. pomidorów 1 łyżka oliwy z oliwek szczypta soli czosnkowej 1/8 łyżeczki pieprzu cytrynowego Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucić do miseczki i dokładnie ze sobą wymieszać. Do momentu podania przechowywać w lodówce.

Sos miętowy Agnieszki

Składniki: ½ szkl. posiekanych listków mięty 4-5 ząbków czosnku ½ kieliszka białego wytrawnego wina 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki mielonych ziarnek kolendry sól pieprz łyżeczka miodu ćwierć szkl. bulionu Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki sosu dokładnie zmiksować. Przed podaniem schłodzić w lodówce.