
Składniki:
- 1 2/3 szkl. majonezu
- koperek
- 100 g korniszonów
- łyżka ketchupu

Składniki: 200 g chrzanu 1 szkl. śmietany łyżka 35% octu łyżka cukru łyżeczka soli Sposób wykonania: Chrzan oskrobać po czym zetrzeć na tarce o małych oczkach. Następnie chrzan wymieszać ze śmietaną. Doprawić do smaku solą, cukrem oraz octem. Idealny do ryb
Składniki: ¼ szkl. oliwy z oliwek 2 łyżki octu balsamicznego 1/3 szkl. startego parmezanu ¼ szkl. posiekanej bazylii 2 rozgniecione czosnki ¼ szkl. czerwonej papryki ½ szkl. liści szpinaku ¼ szkl. posiekanej cebuli 1 łyżeczka suszonych płatków czerwonej papryki szczypta soli Sposób wykonania: Ocet oraz oliwę dokładnie wymieszać ze sobą po czym dodać resztę…