Składniki: 2 łyżki cukru 6 łyżeczek musztardy 6 łyżeczek miodu 2 łyżki bitej śmietany 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Żółtka utrzeć z dodatkiem musztardy, śmietany, miodu oraz cukru. Następnie doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Na koniec dodać jeszcze posiekany koperek i dokładnie wymieszać.
Kategoria: Sosy
Winegret
Sos winegret do marynowanego łososia
by Olga Balcer • • 0 Comments
Składniki: 1 cebula ½ pęczka mieszanki ziół 2 łyżki octu z białego wina 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę oraz zioła drobno posiekać. Następnie oliwę wymieszać z octem i dodać zioła z cebulką. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosy
Sos do marynowanego łososia
by Natalia Biała • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek słodkiej musztardy 4 łyżki octu 3 łyżki cukru 1 łyżeczką soli ½ łyżeczki pieprzu 200 ml oleju 2 pęczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Musztardę połączyć z octem, cukrem oraz przyprawami po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo olej. Na koniec dodać posiekany koperek, wymieszać.
Sosy
Sos z twarożku, rokforu i orzechów
by Kamil Stawarz • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie twarożku 5 dag rokforu kilka orzechów włoskich Sposób wykonania: Rokfor rozgnieść widelcem po czym dodać do twarożku. Całość dokładnie wymieszać i pokończyć z posiekanymi orzechami.
Sosy pomidorowe
Sos twarożkowo-pomidorowy
by Maciej Pasieka • • 0 Comments
Składniki: 1 opakowanie twarożku 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku sól ostra papryka Sposób wykonania: Do twarożku dodać przecier pomidorowy, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz ostrą papryką.