Składniki: 10 łyżek oliwy 6 ząbków czosnku 125 g filecików anchois 100 g masła Sposób wykonania: Na rozgrzanej oliwie przesmażyć rozgnieciony czosnek oraz anchois. Po około 5 minutach jak anchois całkowicie się rozpadnie zdjąć z ognia i dodać masło. Całość dokładnie wymieszać.
Kategoria: Sosy
Sosy musztardowe
Sos ziołowo-musztardowy
by Paulina Krawczyk • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka cukru 2 łyżki octu słodowego 2 łyżki musztardy ½ pęczka ulubionych ziół 7 łyżek oleju sól pieprz Sposób wykonania: Ocet wymieszać razem z cukrem, musztardą oraz ziołami. Następnie nie przerywając mieszania dodawać stopniowo olej. Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosy
Sos curry do ryb
by Darek Piotrowski • • 0 Comments
Sosy
Sos z natki pietruszki do dorsza
by Zygmunt Kwiatkowski • • 0 Comments
Składniki: 25 g masła 2 łyżki mąki 350 ml wywaru z ryby 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić wywarem z gotowania ryby. Dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut, aż sos zgęstnieje. Następnie dodać do niego posiekaną natkę pietruszki oraz sos i pieprz do smaku. …
Sosy
Sos do pieczonej papryki
by Beata Kosicka • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Idealny do pieczonej papryki.

