Składniki: 25 dag jogurtu ½ szkl. ketchupu 2 łyżki startego chrzanu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól cukier Sposób wykonania: Do jogurtu dodać ketchup, chrzan oraz szczypiorek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Kategoria: Sosy
Dipy
Dip z ogórkiem
by Dominika Kocot • • 0 Comments
Składniki: 1 ogórek konserwowy 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu 3 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól Sposób wykonania: Majonez wymieszać z musztardą oraz ketchupem. Następnie dodać pokrojony w kosteczkę ogórek oraz rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą ora pieprzem.
Dipy
Dip pomidorowy z papryczką
by Alicja Brzoza • • 0 Comments
Dipy
Dip czosnkowo-ogórkowy
by Alina Pawelczyk • • 0 Comments
Składniki: 50 dag serka homogenizowanego ½ pęczka koperku 1 ogórek 6 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Obrany ogórek zetrzeć na tarce po czym dodać do niego rozgnieciony czosnek i posiekany koperek. Całość dokładnie wymieszać dodając jeszcze serek. Na koniec dodać jeszcze oliwę oraz ocet. Wymieszać, doprawić do…
Sosy
Sos cebulowy ze śmietaną
by Oliwia Kądziela • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl. wywaru warzywnego ½ szkl. kwaśnej śmietany 2 cebule łyżka smalcu 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Posiekaną cebule przesmażyć na rozgrzanym smalcu po czym ja rozetrzeć. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, wówczas dodać cebulę i całość rozprowadzić wywarem. Doprowadzić do wrzenia i dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać…

