Składniki: 4 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu sok z ½ pomarańczy sok z 1 cytryny ½ łyżeczki białego pieprzu sól Sposób wykonania: Majonez wymieszać z ketchupem po czym dodać sok cytrynowy i pomarańczowy. Ponownie dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Kategoria: Sosy
Sosy
Sos sałatkowy Kamila
by Marta Kasperczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka sosu Worcester 1 łyżeczka musztardy Sposób wykonania: Do rondelka wlać ¼ szkl. wody. Dodać musztardę, sok z cytryny, olej oraz sos Worcester. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i doprowadzić do zagotowania. Następnie zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia.
Sosy musztardowe
Sos musztardowy do sałatek
by Piotr Woźniakowski • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki octu winnego 6 łyżek oliwy 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki posiekanego szczypiorku sól pieprz Sposób wykonania: Musztardę wymieszać z octem winnym po czym doprawić do smaku solą. Wymieszać trzepaczką po czym stopniowo dodać jeszcze oliwę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem
Sosy
Sos cebulowy z serkiem homogenizowanym
by Paweł Gałczyński • • 0 Comments
Sosy
Sos do smażonego tofu
by Alicja Grzeszczyk • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki bulionu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka białego octu 1 łyżka wina ryżowego 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta glutaminianu sodu Sposób wykonania: Bulion wymieszać z sosem sojowym, octem oraz winem ryżowym. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną oraz szczyptę glutaminianu sodu. Całość dokładnie wymieszać i podgrzać na małym ogniu. Di ciepłego sosu włożyć tofu.

