Składniki: 1 szkl. majonezu główka czosnku 1/3 szkl. marynowanych grzybów kiszony ogórek ½ łyżeczki pieprzu sól ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki Sposób wykonania: Pokrojone grzyby, ogórek ora czosnek przetrzeć przez sito aby powstał jednolita masa. Następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.
Kategoria: Sosy
Sosy
Gorący sos do ziemniaków
by Patrycja Janek • • 0 Comments
Sosy
Sos koperkowy Danuty
by Danuta Bułka • • 0 Comments
Sosy
Sos koperkowo-ogórkowy
by Tomek Owczarski • • 0 Comments
Składniki: 2 ogórki 2 ząbki czosnku pęczek koperku kilka łyżek śmietany cebula sól pieprz Sposób wykonania: Ogórki zetrzeć na tarce, a czosnek, cebulę i koperek posiekać. Wszystko razem wymieszać, dodając jeszcze śmietanę Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Sosy grzybowe
Sos grzybowy Olgi
by Olga Wojdak • • 0 Comments
Składniki: 5 dkg suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 5 dkg mąki sól Sposób przyrządzenia: Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie. Namoczyć na godzinę w zimnej wodzie i w tej samej wodzie ugotować wywar z grzybów, odparować do ¼ litra. Z zimnym wywarem rozmieszać mąkę, dodać drobno posiekane grzyby, posolić do smaku i zagotować. Połączyć ze…
-300x158.jpg)
.jpg)

