Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sosy

Pikantny dip

Składniki: 1 szkl. majonezu główka czosnku 1/3 szkl. marynowanych grzybów kiszony ogórek ½ łyżeczki pieprzu sól ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki Sposób wykonania: Pokrojone grzyby, ogórek ora czosnek przetrzeć przez sito aby powstał jednolita masa. Następnie dodać majonez i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką.  

Sos grzybowy Olgi

Składniki: 5 dkg suszonych grzybów 1 szklanka śmietany 5 dkg mąki sól Sposób przyrządzenia: Grzyby starannie umyć w ciepłej wodzie. Namoczyć na godzinę w zimnej wodzie i w tej samej wodzie ugotować wywar z grzybów, odparować do ¼ litra. Z zimnym wywarem rozmieszać mąkę, dodać drobno posiekane grzyby, posolić do smaku i zagotować. Połączyć ze…