Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dipy

Dip z wędoznych ostryg

Składniki: 12 dag wędzonych ostryg w oleju 25 dag serka kremowego 2 ząbki czosnku 1 czerwona cebula 2 łyżeczki sosu Worcester kilka kropli sosu tabasco 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sok z 1 cytryny Sposób wykonania: Chleb pokroić w długie słupki, które wstawić do piekarnika rozgrzanego do 260 stopni i opiekać do momentu, aż chleb…

Dip ogórkowo-jogurtowy

Składniki: 1 duży ogórek 1 duży jogurt naturalny 1 garść świeżych ziół 3 ząbki czosnku 1 łyżka oleju sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek zetrzeć na tarce o małych oczkach po czym go oprószyć solą i dodać do jogurtu. Następnie obrany czosnek rozgnieść i również dodać do jogurtu razem z posiekanymi ziołami. Całość dokładnie wymieszać i…