Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Dipy

Dip z karczochów z papryką

Składniki: 2 puszki serc karczochów 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 ząbki czosnku 2 szkl. majonezu biały pieprz ½ kg startego parmezanu Sposób wykonania: Karczochy pokroić w ćwiartki, papryki drobno posiekać a czosnek zmiażdżyć. Wszystko wymieszać i dodać jeszcze majonez oraz ¾ sera. Doprawić do smaku pieprzem i przełożyć na blasze. Posypać całość resztą…

Dip koperkowy

Składniki:

 

  • 1szkl. jogurtu
  • ½ szkl. śmietanki kremówki
  • 100 g serka homogenizowanego
  • ćwierć łyżeczki białego pieprzu
  • ćwierć łyżeczki startej gałki muszkatołowej
  • ćwierć ostrej skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki siemienia lnianego
  • pęczek koperku