Składniki: 3 pęczki rzodkiewek 1 ogórek 3 dymki ze szczypiorkiem 25 dag pieczeni cielęcej 1 pęczek koperku Sos: 5 łyżek oliwy 5 łyżek soku z cytryny cukier sól pieprz Sposób wykonania: Ogórek oraz rzodkiewki pokroić w słupki, dodać posiekaną cebulę. Następnie oliwę połączyć z sokiem z cytryny i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wstawić…
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Sałatka z kapusty i pomidorów z kiełbasą
by Tomek Kuczkowski • • 0 Comments
Składniki: 1 główka białej kapusty 40 dag pomidorów 4 dymki ze szczypiorkiem 1 szkl. pokrojonej kiełbasy szynkowej Sos: 2/3 szkl. oliwy 1/3 szkl. białego octu winnego 3 łyżki miodu 3 łyżki sherry 2 łyżeczki ziaren gorczycy 1 ½ łyżki musztardy sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomidory pokroić na ćwiartki a cebulę posiekać. Wszystkie składniki…
Sałatki owocowe
Sałatka owocowa z twarogiem
by Celina Łagowska • • 0 Comments
Składniki: 1 główka sałaty 30 dag twarogu 20 dag malin 20 dag wiśni 3 dag posiekanych orzechów włoskich 1 łyżeczka suszonego tymianku sól cukier Sos: 5 łyżek oliwy 3 łyżki soku z pomarańczy sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg pokroić w kostkę po czym oprószyć go tymiankiem i solą. Następnie sałatę porwać na mniejsze kawałki i…
Sałatki z makaronem
Sałatka z makaronem i fasolką
by Weronika Krok • • 0 Comments
Sałatki
Sałatka z kukurydzy i kalafiora
by Wiktoria Frontczak • • 0 Comments
Składniki: 1 puszka kukurydzy ½ kalafiora 20 dag pieczarek majonez sól pieprz Sposób wykonania: Kalafiora podzielić na różyczki a pieczarki pokroić w plasterki po czym lekko obgotować w osolonym wrzątku. Następnie odcedzić i dodać odsączona z zalewy kukurydzę oraz majonez. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wstawić do lodówki na 2 godziny.

