Składniki: 2 makrele 2 czerwone cebule 4-5 łyżek oliwy z oliwek pęczek zielonej pietruszki sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę oczyścić , podzielić na drobne kawałeczki. Cebulę obrać, posiekać. Do szklanej salaterki przełożyć rybę, dodać posiekaną cebulkę i posiekaną zieloną pietruszkę. Wszystkie składniki połączyć z oliwą i posiekaną zieloną pietruszką, przyprawić, wymieszać.
Kategoria: Sałatki
Sałatki
Kolorowa zimowa sałatka
by Ewelina Soroka • • 0 Comments
Składniki: 6 ziemniaków 4 czerwone ugotowane buraki 3 ogórki kiszone 2 ogórki konserwowe 3-4 ząbki czosnku natka pietruszki sok z ½ cytryny 1 łyżka cukru sól, pieprz do smaku, 5 łyżek oleju Sposób przyrządzenia: Ziemniaki i buraki ugotować, ostudzić, pokroić w kostkę. Ogórki kiszone i konserwowe pokroić w grubszą kostkę. Czosnek zmiażdżyć, pietruszkę posiekać. Wszystkie…
Sałatki owocowe
Owocowa sałatka z bakaliami
by Zuzanna Lizak • • 0 Comments
Składniki: 3 banany sok z jednej cytryny 1 łyżka orzechów nerkowca 1 łyżka orzechów włoskich 1 paczuszka rodzynek 3 kiwi 3 obrane mandarynki 1 paczuszka owoców kandyzowanych 3 łyżki miodu płynnego ziarnka dyni 1 puszka ananasa 1 szklanka jogurtu naturalnego świeże listki mięty ½ melona Sposób przyrządzenia: Banany i kiwi pokroić w plasterki. Miąższ melona…
Sałatki
Sałatka z porów i jabłka
by Arek Pałys • • 0 Comments
Składniki: 3 pory 2 jabłka 3 łyżeczki soku z cytryny 4 łyżki majonezu sól Sposób wykonania: Pory dokładnie oczyścić po czym pokroić je w cienkie paseczki. Wrzucić je do osolonego wrzątku i gotować około 3 minut po czym je odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie obrane jabłka zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i…
Sałatki
Sałatka z parówek
by Piotr Turzyński • • 0 Comments
Składniki: 6 parówek 6 marynowanych cebulek 4 łyżki ketchupu lub majonezu Sposób wykonania: Parówki ugotować po czym je odcedzić i pokroić w plasterki. Cebulkę pokroić w piórka i dodać do parówek. Całość wymieszać i polać według uznania majonezem lub ketchupem.