Składniki: 10 dag ugotowanej fasoli 8 dag pieczeni wołowe 1 jabłko 1 ząbek czosnku 1 jogurt naturalny pęczek szczypiorku sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, mięso w paseczki a jabłko w kostkę, które skropić sokiem z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie do jogurtu dodać posiekany czosnek…
Kategoria: Sałatki
Sałatki z kurczakiem
Sałatka z kurczaka, jajka i kukurydzy
by Marzena Węgiel • • 0 Comments
Składniki: 10 dag mięsa z kurczaka 1 jajko ugotowane na twardo ½ puszki kukurydzy 1 strąk czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 1 jogurt naturalny Sposób wykonania: Kurczaka pokroić na paseczki, jajko i paprykę w kostkę a kukurydze odsączyć z zalewy. Całość dokładnie wymieszać. Posiekany czosnek posiekać, wymieszać z jogurtem i polać sałatkę i jeszcze raz…
Sałatki
Sałatka z selera, marchwi i jajka
by Eliza Kowalewicz • • 0 Comments
Składniki: 1 jajko ugotowane na twardo 10 dag selera (ugotowanego) 10 dag marchwi (ugotowanej) 1 łyżka płatków kukurydzianych 1 jogurt naturalny 1 ząbek czosnku sól pieprz cukier Sposób wykonania: Seler pokroić na zapałki, marchew w plasterki a jajko w kostkę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, sola, pieprzem oraz cukrem. Całość polać…
Sałatki
Sałatka z pomarańczy i gruszek
by Ewa Drelich • • 0 Comments
Składniki: 1 pomarańcza 1 gruszka ½ melona kilka czereśni 10 gałązek czerwonych porzeczek 12 łyżeczki imbiru 1 łyżka miodu ½ cytryny szczypta cynamonu Sposób wykonania: Owoce umyć i pokroić na mniejsze kawałki, czereśnie przekroić na połówki i usunąć pestki a z porzeczek usunąć szypułki. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie sok z cytryn wymieszać…
Sałatki
Sałatka z cykorii z boczkiem
by Katarzyna Podyma • • 0 Comments
Składniki: 2 cykorie 2 łyżki octu sól pieprz 3 łyżki oleju orzechowego 50 g roszponki 6 plastrów wędzonego boczku 12 daktyli 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Liście cykorii pokroić w paski, skropić je octem wymieszanym z olejem oraz oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie boczek pokroić na plasterki, którymi owinąć daktyle i spiąć wykałaczką. Obsmażyć je…