Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Sałatki

Witamy w naszej kolekcji ponad 3300 przepisów na sałatki. Co więcej pisać zapraszamy do obejrzenia kolekcji na pewno znajdziesz tutaj coś dla siebie.
Najlepsze sałatki to takie które zawierają nawzajem uzupełniające się smaki i tekstury, mogą być dodatkiem do innych dań ale mogą też być daniem samym w sobie. Wielkie sałatki potrafiące zastąpić cały obiad, wliczając w to mięso i wszystkie warzywa potrzebne w diecie. Sałatki są wspaniałym źródłem witamin i błonnika a także wielu składników mineralnych.
Dla mnie latem wielka sałatką z grillowanym mięsem (np z resztkami z dnia poprzedniego), zielonymi warzywami czasami z owocowymi dodatkami, to jeden z lepszych posiłków.
Zapraszamy więc do oglądania naszej kolekcji sałatek ale przede wszystkim do ich przyrządzania!

Sałatka z ziemniaków i jabłka

Składniki: 30 dag ziemniaków 15 dag kiszonych ogórków 1 cebula 1 kwaskowe jabłko 100 ml majonezu 1 łyżka jogurtu 1 łyżka posiekanego koperku ½ łyżeczki curry Sposób wykonania: Ziemianki ugotować w łupinach po czym odcedzić, obrać i pokroić w plasterki. Następnie z jabłka usunąć gniazda nasienne i również pokroić w plastry ( nie obierać). Cebulę…

Sałatka z kopru włoskiego z pomarańczą

Składniki: 2 bulwy kopru włoskiego 1 pomazańcza 1 mango 150 ml jogurtu sok z cytryny 2 łyżki soku z pomarańczy sól prażone pestki dyni Sposób wykonania: Koperek z bulw drobno posiekać a bulwy przekroić na pół i pokroić na cienkie plasterki. Następnie obrane mango pokroić w kosteczkę. Pomarańcze obrać a miąższ pokroić i dodać do…

Sałatka z marynowanej cebuli z jabłkiem

Składniki: 4 duże czerwone cebule 1-2 jabłka 2 ogórki konserwowe 20 dkg szynki majonez Zalewa: 1 szklanka octu 1 szklanka cukru 1 szklanka przegotowanej wody Sposób wykonania: Wodę wymieszać z cukrem oraz octem, dodać pokrojoną w krążki cebulę i marynować ok. 24 godz. Szynkę, jabłka oraz ogórki kroimy w kostkę i dodajemy do odcedzonej cebuli.…