Tilapia z tomatilos i avocado napełnionionym Maque Choux. Skład: 4 filety tilapii (ponad 1/2 kg) sól morska i świeżo mielony pieprz łyżeczka mielonego kminu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 limonka 1/2 średniej czerwonej cebuli, posiekanej ostra papryczka chili 2-3 ząbki czosnku, drobno posiekane 8-10 owoców tomatillo* obranych z suchej skorki…
Kategoria: Tilapia
Tilapia
Tilapia z sosem cytrusowym.
by marek • • 0 Comments
Skład: 3 łyżki masła 3 łyżki oliwy z oliwek 1 anchovies rozgnieciony 1,5 łyżeczki zmiażdżonego czosnku 2 łyżki soku pomarańczowego 2 łyżki cienko pokrojonych listków bazylii po 1 łyżeczce startej skorki cytrynowej i pomarańczowej 6 filetów tilapii bez skory po 180 g każdy sól i świeżo mielony pieprz Sposób przyrządzenia: Roztopić masło i oliwę na…
Tilapia
Tilapia z grila ( z dodatkami)
by marek • • 0 Comments
Skład: 20dkg filetu tilapii szczypta mielonego kminu szczypta mieszanki cayenne, tyleż czerwonej słodkiej papryki, soli łyżka oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Rozgrzać grill. Filet przeciąć wzdłuż na pół, posypać przyprawami, posmarować oliwa i grilować 3-4 min każdą stronę. Podając na talerz nałożyć warstwę sosu, rybę ułożyć po środku jeden kawałek na drugim, pokryć sałatką i…
Tilapia
Tilapia z jarzynami.
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 300g filetów z tilapii 1-2 cebule 1-2 pomidory 200-300g pieczarek olej z bazylią olej z czosnkiem Sposób przyrządzenia: Tilapie solimy i smażymy na oleju czosnkowym. Układamy ją w żaroodpornym naczyniu. Warzywa pokrojone w plastry smażymy bardzo krotko na tym samym oleju. Układamy je na rybie, oprószamy sola, pieprzem i polewamy olejem z bazylia. Zapiekamy…
Tilapia
Tilapia po panamsku.
by Vjesja • • 0 Comments
Skład: 30dkg filetów z tilapii 1 banan ¼ soku z cytryny ¼ soku z pomarańcza 1 łyżka masła sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Rybę przyprawić, obsmażyć na złoty kolor i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Obranego banana zmiksować razem z sokiem cytrynowym i pomarańczowym. Miksem zalać rybę ułożoną w naczyniu ,polać roztopionym masłem, posypać pieprzem i…