Skład: filet z tilapii mąka wiórka kokosowe masło cytryna oliwa z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet dokładnie umyć i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Mąkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i w tej mieszance obtoczyć kawałki ryby. Masło rozgrzać na patelni razem z oliwą i…
Kategoria: Tilapia
Tilapia
Tilapia – chrupiące filety
by Administrator • • 2 komentarze
Składniki: – 800 g filetów z tilapi pokrojonych na paluszki Marynata: – lekko ubite białko z jednego jajak – drobno posiekana natka kolendry (lub dwie łyżki natki pietruszki i dwie łyżki soku z limonki lub cytryny) – ½ łyżeczki soli – ½ łyżeczki cukru – pieprz – łyżka skrobi kukurydzianej lub mąki ziemniaczanej Ciasto: –…