Składniki:
- 4 porcje marynowanego łososia
- 1 cebula
- ½ pęczka mieszanki ziół
- 2 łyżki octu z białego wina
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- pieprz
Składniki: 4 porcje marynowanego łososia 5 łyżek słodkiej musztardy 4 łyżki octu 3 łyżki cukru 1 łyżeczką soli ½ łyżeczki pieprzu 200 ml oleju 2 pęczki posiekanego koperku Sposób wykonania: Musztardę połączyć z octem, cukrem oraz przyprawami po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo olej. Na koniec dodać posiekany koperek. Powstały sos podawać do marynowanego…
Składniki:
Składniki: 1 kg filetów z łososia ze skórą 2 łyżki oleju 1 szklanka białego wytrawnego wina 1 szklanka gęstej śmietany kremowej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pokrojony na porcje filet z łososia przyprawić, odstawić na 30 minut. Na patelni rozgrzać olej i obrumienić na nim porcje ryby smażąc po 20 minuty z każdej strony. Dodać wino,…