Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Łosoś

Łosoś w soli i koprze marynowany krok po kroku

Składniki: ½ kg filetu z łososia (ze skórą) 3 dkg soli ( 2 łyżki) 2,5 dkg cukru ( 2 łyżki) 0,4 dkg mielonego pieprzu ( 2 łyżeczki) koperek Sposób przyrządzenia: Pierwszą czynnością winno być bardzo dokładne oczyszczenie filetu z resztek ości. Przesuwając opuszkami palców po powierzchni filetu doskonale je wyszukamy i posługując się pęsetą usuniemy.…

Suflet z łososia

Składniki: 30 dkg filetu z łososia białko z 1 jajka 1/3 szklanki gęstej śmietany łyżeczka masła tarta bułka szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filet z łososia pokroić w kostkę, włożyć do zamrażalnika na 45 minut. W blenderze zmiksować zmrożone mięso z łososia z białkiem jaja, dodać śmietanę, przyprawy, miksować do momentu uzyskania pulchnej,…