Składniki
- ser salami 5 plastrów
- wędzony łosoś 5 plastrów
- zioła prowansalskie 1 łyżeczka
- jajko 1 sztuka
- bułka tarta 5 łyżek
- olej 0,5 szklanki
- sałata 5 liści
- ogórek 2 sztuki
Składniki: 1 świeża papryka 1 marynowana papryka 4 ziemniaki 3 pomidory 4 ząbki czosnku 1i1/2 cebuli 30 dag. świeżego łososia 150 ml. białego wina sok z cytryny sól pieprz zioła prowansalskie oliwa do smażenia Przygotowanie: Umyte ziemniaki ze skórką pokroić w plastry około 0,5 cm grubości. następnie na rozgrzanej patelni podsmażyć. Dokładnie przyprawić solą, pieprzem…
Składniki: 4 dzwonka łososia 5 dag żółtego sera jajko 2-3 łyżki mleka 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Ser zetrzeć na tarce po czym dodać do niego jajko oraz mleko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Zaleć je masą serowo-jajeczną i wstawić…