Składniki: 25 dag. żurawin 1/2 szklanki wody 2 łyżki cukru 2 łyżki musztardy sól Przygotowanie: Zagotować wodę z 2 łyżkami cukru, wrzucić żurawinę i dusić ok. 10 minut. Przestudzić i wymieszać z musztardą. Przyprawić solą. By otrzymać jednolity sos żurawiny można przetrzeć przez sito. Sos podawać do pieczonych mies., drobiu a także do wędlin. Przepis…
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Pasta z parówek
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 5 parówek 4 ugotowane na twardo jajka pół opakowania serka topionego 2 łyżeczki musztardy szczypiorek Przygotowanie: Parówki i jajka pokroić na kawałki i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać posiekany szczypiorek, musztardę i dokładnie wymieszać. Pasta najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Marzena
Przekąski
Weka ziołowo-czosnkowa
by Marzena • • 0 Comments
Składniki: 1 krojona bułka weka kostka masła 2 ząbki czosnku sos koperkowo-ziołowy w proszku 2 łyżeczki posiekanego koperku Przygotowanie: Masło utrzeć i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos koperkowo-ziołowy w proszku i koperek. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Kromki bułki posmarować masą i przykleić je do siebie tak , by powstał bochenek. Owinąć w folię…
Przekąski
Koktajl bananowy
by Kasia • • 0 Comments
Składniki: 1 banan 1 szkl. mleka 1 gałka lodów waniliowych Sposób wykonania: Obrane banany pokroić w plasterki po czym dodać do nich mleko oraz lody. Całość dokładnie zmiksować.

