Składniki: ciasto naleśnikowe pieczarki 1/2 kg cebula 10 dag masło roślinne 6 dag sól pieprz bułka tarta 10 dag jajka 2 sztuki tłuszcz do podsmażenia Sposób przyrządzenia: Należy wcześniej sporządzić ciasto naleśnikowe. Pieczarki należy umyć, pokroić w drobne paski, Cebule pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć, dodać do niej pieczarki i dusić pod przykryciem do momentu,…
Kategoria: Przekąski
Przekąski
Szynka ze szparagami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Przekąski
Naleśniki z mięsem
by albertos • • 0 Comments
Przekąski
Orzeszki piernikowe
by albertos • • 0 Comments
Składniki: mąka pszenna 25 dag miód 25 dag cukier puder 10 dag orzechy laskowe 5 dag jajka 3 sztuki otarta skórka z cytryny cynamon 1 łyżeczka kardamon 1 łyżeczka goździki zmielone 1/4 łyżeczki imbir 1/2 łyżeczki Sposób przyrządzenia: Miód należy stopić, przestudzić, cukier wraz z mąką należy przesiać na stolnicę. Dodać skórkę z cytryny, mielone…
Przekąski
Grzanki z pieczarkami
by albertos • • 0 Comments
Składniki: bagietka 1 sztuka masło 15 dag pieczarki 1,2 kg cebula 1 sztuka olej 10 dag sól pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bagietkę należy pokroić na kromki( na ukos). Kromki bagietki należy pokroić masłem. Tak posmarowane kromki należy układać w brytfannie. Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy pokroić w dość drobne plasterki i wrzucić na…



