Składniki:
- kilka plasterków szynki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- groszek konserwowy
- rzodkiewka
- 1 papryka czerwona
- ½ l bulionu
- 3 łyżki żelatyny
Składniki: 1 kg mąki 2 op. drożdży w proszku 2 jajka 2 szkl. mleka oliwa 4 łyżeczki startego sera czosnek majonez ketchup Sposób wykonania: Do mąki wbić jajka, wlać mleko i dodać rozkruszone drożdże. Całość dokładnie wyrobić. Powstałe ciasto zawinąć w folie aluminiową posmarowana oliwą. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia ciasto podzielić…
Składniki: 1 serek homogenizowany 20 dag szynki konserwowej w plastrach 20 dag sera żółtego w plastrach łyżeczka żelatyny Sposób wykonania: Do sera dodać żelatynę rozpuszczoną w odrobinie wody, dokładnie wymieszać . Następnie na przemian układać plasterki sera i szynki, każdy smarując serkiem. Wstawić do lodówki aby serek zastygł i złączył poszczególne warstwy. Następnie pokroić w…
Składniki: 50 dag kiełbasy puszka czerwonej fasoli puszka ananasa 1 szkl. bulionu 5 cebul 7 dag koncentratu pomidorowego 3 łyżki masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz papryka w proszku Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklic na rozgrzanym maśle, wówczas dodać kiełbasę pokrojoną w kostkę, przesmażyć. Następnie dodać odsączoną z zalewy fasole, pokrojonego ananasa oraz…
Składniki: 4 bagietki 15 dag żółtego sera 15 dag salami sałata pomidor ogórek masło 5 łyżek ketchupu 5 łyżek majonezu Sposób wykonania: Bagietki wstawić do rozgrzanego piekarnika i trzymać do momentu, aż sie zarumienia. W miedzy czasie obrane warzywa, ser i salami pokroić w plastry. Podpieczone bagietki przekroić wzdłuż na pół i posmarować masłem. Następnie…