Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Przekąski

Naleśniki z rybką Iwony

Składniki: 20 dkg mąki 2 jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka wody źródlanej 3 łyżki oleju sól Nadzienie: 1 duża puszka makreli w sosie własnym 1 duża cebula 1 łyżka oleju Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki ciasta wymieszać i odstawić na pół godziny. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę , uprzednio pokrojoną w grubsze piórka,…

Racuszki drożdżowe

Składniki: 2,5 szkl. mąki 1,5 szkl. mleka 3 dag drożdże 2 jajka 2 łyżki cukru olej cukier puder Sposób wykonania: Do lekko podgrzanego mleka dodać pokruszone drożdże oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać mąkę oraz jajka. Dokładnie wyrobić i odstawić pod przykryciem na 30 minut w cieple miejsce do wyrośnięcia. Następnie z ciasta…

Goździkowe placuszki

Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1/3 szkl. cukru 80 g masła jajko ½ szkl. jogurt naturalnego ¼ łyżeczki zmielonych goździków szczypta sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli jajko masło ½ szkl cukru pudru białko sok z cytryny szczypta mielonych goździków Sposób wykonania: Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, cukrem, solą, sodą oraz goździkami.…

Smażone serniczki

Składniki: 2 opakowania serka homogenizowanego śmietankowy 10 łyżek mąki 4 jajka 1 szklanka bakalii sól olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Do miski wykładamy serek homogenizowany, mąkę, szczyptę soli i jajka. Wyrabiamy gładką masę. Dokładamy bakalie i dokładnie lekko mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej. Z powstałej masy formujemy placuszki. Smażymy na oleju na złocisty kolor z…