Składniki: 1 mango 5-6 dużych, świeżych truskawek 2 łyżeczki cukru 1 łyżka słodkiej śmietanki pół szklanki śmietanki do ubijania Sposób wykonania: Obrane mango kroimy na kawałki razem z truskawkami Następnie dodajemy 1 łyżeczkę cukru oraz 1 łyżkę słodkiej śmietanki. Całość wymieszać i wstawić do lodówki. Na sam koniec ubijamy śmietanę z 1 łyżką cukru i…
Kategoria: Owoce egzotyczne
Ananas
Ananas z miętową posypką
by Artur Stefanowski • • 0 Comments
Składniki: 1 świeży ananas 5 łyżek cukru kilka gałązek świeżej mięty Sposób wykonania: Ananasa obrać po czym pokroić na ćwiartki. Następnie kroimy go wzdłuż w cienkie plastry. Za pomocą moździerza ucieramy cukier z miętą. Na sam koniec układamy ananasa na talerzu i posypujemy miętowym cukrem.
Owoce egzotyczne
Mus z kiwi i agrestu
by Ola Szmit • • 0 Comments
Awokado
Salsa z awokado
by Zygmunt Cieszyński • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki cukru ¾ miseczki awokado pokrojonego w kostkę ¼ szkl. posiekanej czerwonej cebuli 1/8 szkl. posiekanego selera naciowego 2 łyżki posiekanej kolendry sól pieprz Sposób wykonania: Sok z limonki wymieszać razem z cukrem oraz oliwą. Gdy powstanie jednolita masa, wówczas wrzucić do niej…
Ananas
Grillowany ananas z kokosem
by Magda Kułaga • • 0 Comments
Składniki: ½ ananasa 3 łyżki ciemnego rumu 1 łyżka brązowego cukru 1 szkl. polewy ¼ szkl. wiórków kokosowych Sposób wykonania: Ananasa obrać i pokroić w plastry, które smarujemy rumem z obu stron i posypujemy cukrem. Kładziemy ananasa na rozgrzanym ruszcie posmarowanym tłuszczem pod przykryciem około 10 minut. Po upieczeniu polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi.