Składniki: 12 krewetek 3 łyżki oleju z orzeszków ziemnych 2 łyżki miodu 1 łyżka ostrego sosu 1 łyżeczka liści tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Krewetki obrać ze skorupek i żyłek po czym każdą krewetkę nabić na patyczek, wówczas skropić je oliwą i oprószyć solą oraz pieprzem. Ułożyć na grillu i trzymać ok. 2 minut. W…
Kategoria: Owoce morza
Owoce morza
Ostrygi z grilla w sosie
by Kika • • 0 Comments
Składniki: 24 ostrygi na połówkach muszli ½ szkl. ketchupu 1 łyżka jabłkowego octu winnego 1 łyżeczka sos Worcester 1 łyżeczka miodu Sposób wykonania: Ostrygi ułożyć na grillu muszą do dołu. W między czasie ketchup wymieszać z octem winnym, miodem oraz sosem Worcester. Następnie gdy ostrygi zaczną robić się gorące każdą polać sosem i grillować przez…
Krewetki
Krewetki w śmietanie i pesto
by Aneta B • • 0 Comments
Owoce morza
Ostrygi w chrzanowej śmietanie
by Bogas • • 0 Comments
Składniki: 12 ostryg na polówce muszli gruboziarnista sól ¼ szkl. śmietany 1 łyżeczka chrzanu sól pieprz Sposób wykonania: Sól wyspać na dno naczynia żaroodpornego po czym ułożyć na niej ostrygi. Następnie śmietanę ubić na sztywno, wówczas doprawić ja do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać chrzan i dokładnie wymieszać. Na każdej ostrydze rozłożyć po…