Składniki:
-
- 40 średnich krewetek
- fasolka mamut lub szparagowa
- 1 główka czosnku
- sok z cytryny
- masło
- oliwa z oliwek
- sól, biały pieprz
Cykl – przepisy mistrzów Składniki: Krewetki 20×16 – 5 szt. Papaja – ¼ szt. Czosnek – 1 ząbek Świeży imbir Cytryna Zioła Oregano/kolendra Sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Krewetki podsmażyć na oleju ze świeżym imbirem. Czosnek skropić cytryną. W czasie smażenia dodać papaję. Podawać ze świeżym ryżem. Autor: Jacek Szczepański
Składniki: • 35 dag mrożonych krewetek • 25 dag gotowanej szynki • zielona papryka • czerwona papryka • cebula • 2 ząbki czosnku • puszka pomidorów w zalewie • szklanka ryżu długoziarnistego • 3 szklanki gorącego bulionu instant • 2 łyżki oleju • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku • 1/2 liścia laurowego • łyżeczka sosu sojowego…
Składniki: • 200g gotowanych obranych krewetek lub ogonów raków • 1 mały kalafior • 125 g marchewki • 125 g zielonego groszku • 3 ziemniaki • 200 g fasolki szparagowej • ½ filiżanki śmietany • 1-2 łyżeczki soli • 2 szczypty pieprzu • 2 łyżki siekanego koperku • 5 rzodkiewek • 125 g szpinaku •…
*Cykl – przepisy mistrzów Składniki: (1 porcja) Krewetki 20×16 – 5 szt. Papaja – ¼ szt. Czosnek – 1 ząbek Świeży imbir Cytryna Zioła Oregano/kolendra Sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Krewetki podsmażyć na oleju ze świeżym imbirem. Czosnek skropić cytryną. W czasie smażenia dodać papaję. Podawać ze świeżym ryżem. Autor: Jacek Szczepański