Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wołowina

Zrazy wołowe zawijane pychotka

Składniki: 1 kg wołowiny (zrazówka, pierwsza krzyżowa) 6 łyżek oliwy 1 szklanka czerwonego wina mąka liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz Nadzienie: szynka wędzona w plastrach czosnek ogórek kiszony cebula ostra musztarda Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso kroimy w poprzek włókien na plastry grubości 1 cm, przykrywamy folią i rozbijamy tłuczkiem z obu stron.…

Wołowina duszona

Składniki: 1,5 kg wołowiny bez kości 2 szklanki bulionu mięsnego ½ kg pomidorów bez skóry 2 łyżeczki musztardy ½ łyżeczki nasion selera 3 duże pokrojone w pół plastry cebule ¼ szklanki mąki 2 łyżki cukru sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pokrojone w grubą kostkę mięso włożyć do naczynia żaroodpornego. Piekarnik mocno nagrzać wstawić doń…

Beef Wellington czyli poledwica w cieście francuskim

Składniki: 1 kg polędwicy wołowej 15dkg pieczarek 1 łyżka oleju 1,5 łyżki masła 12 dkg pasztety drobiowego 25 dkg ciasta francuskiego (można też użyć mrożonego) 1 jajko Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić , drobno posiekać. Na patelni rozgrzać pół łyzki masła, usmażyć pieczarki, dodać pasztet i używając widelca wymieszać na jednolitą masę, przełożyć na talerz, odstawić.…