Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wołowina

Wołowina z zielonym groszkiem

Składniki: 20-25 dag rostbefu 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka wódki wyborowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 20-25 dag zielonego groszku 3-4 łyżki oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki maki ziemniaczanej 2 łyżki wody Sposób wykonania: Mięso pokroić w paski, które wymieszać z sosem sojowym oraz mąką ziemniaczaną, odstawić…

Carpaccio z parmezanem Wioletty

Składniki: 30 dag polędwicy wołowej sok z 1 cytryny 6 łyżek oleju 1 karczoch 8 dag świeżo starego parmezanu 5 dag rukoli sól pieprz Sposób wykonania: Polędwice owinąć folią aluminiową i wstawić do zamrażalki na ok. 20 min. W między czasie olej wymieszać z sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem po czym dodać rozgniecionego…

Jagnięcina w sosie z czerwonego wina

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego bez kości 3 dag orzeszków piniowych 4 dag zielonych oliwek nadziewanych papryką 1 cytryna 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżka posiekanego tymianku 2 cebule 4 suszone figi 200 ml czerwonego wina 300 ml bulionu mięsnego sól pieprz Sposób wykonania:Mięso oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie posiekane orzeszki uprażyć na…

Udziec jagnięcy w chrupiącej panierce

Składniki: 1 kg udźca jagnięcego be kości 8 łyżek oliwy 10 dag bułki tartej 2 ząbki czosnku 1 łyżka musztardy 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 szalotka 40 dag pomidorów 2 łyżki posiekanej bazylii sól pieprz Sposób wykonania:Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym zawinąć w rulon i obwiązać.Następnie wstawić go do piekarnika rozgrzanego do…

Pulpety jagnięce z nutą cynamonu

Składniki: 25 dag siekanej jagnięciny 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła 2 łyżki oleju sól pieprz cynamon tymianek Sposób wykonania: Cebulę, czosnek oraz tymianek zmiksować po czym dodać do posiekanego mięsa. Całość dokładnie wymieszać i uformować małe kulki, które usmażyć na rozgrzanym maśle wymieszanym z olejem. Przed podaniem posypać cynamonem. Przepis został nadesłany…