Składniki:
- 1,5 kg żeberek wieprzowych
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżeczka białego pieprzu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 4 łyżki czerwonego wina
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki słodkiej papryki
Składniki: 2 ½ kg żeberek wieprzowych 1 łyżka posiekanego rozmarynu 1 łyżka posiekanego oregano ½ łyżki posiekanego tymianku 120 ml jasnego octu winnego 100 ml płynnego miodu 250 ml ketchupu sól pieprz Sposób wykonania: Natrzeć żeberka tymiankiem, oregano, rozmarynem, solą oraz pieprzem. Skropić je jeszcze octem winnym i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika…
Składniki: 1,4 kg żeberek wieprzowych 4 ząbki czosnku 4 gałązki oregano 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego sól pieprz Sposób wykonania:Obrany czosnek posiekać po czym zmiksować razem z oliwą, oregano i octem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Następnie żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać je marynatą.Wstawić do lodówki pod przykryciem na…