Składniki: 60 dag karkówki cebula szczypta kminku 4 ziarna ziela angielskiego olej łyżka mąki łyżka śmietany garść grzybów sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i natrzeć posiekanym czosnkiem, kminkiem oraz zielem. odstawić na 30 minut. Po tym czasie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym zalać go wrzątkiem, dodać grzyby i cebulę…
Kategoria: Wieprzowina
Żeberka
Żeberka duszone w piwie
by Marzena Matlak • • 0 Comments
Wieprzowina
Kotleciki z sosem pesto
by Eliza Śliwowska • • 0 Comments
Składniki: 80 dag mielonego mięsa 2 jajka czerstwa bułka 4 czubate łyżki sosu pesto bułka tarta sól olej pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną bułkę oraz sosem pesto. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym…
Wieprzowina
Kotlety z pieczarkami
by Krystyna Korol • • 0 Comments
Składniki: 60 dag mięsa mielonego jajko czerstwa bułka 10 dag pieczarek cebula sól pieprz olej bułka tarta Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie bułkę oraz cebulę i 3 pieczarki starte na tarce. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy uformować małe placuszki. Następnie resztę pieczarek…
Wieprzowina
Kotlety z zielonym pieprzem
by Julia Komorek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag mielonego mięsa jajko czerstwa bułka 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu ząbek czosnku bułka tarta sól pieprz olej Sposób wykonania; Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną w wodzie bułkę, posiekany czosnek oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej…