Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Wieprzowina

Karkówka z kminkiem

Składniki: 60 dag karkówki cebula szczypta kminku 4 ziarna ziela angielskiego olej łyżka mąki łyżka śmietany garść grzybów sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i natrzeć posiekanym czosnkiem, kminkiem oraz zielem. odstawić na 30 minut. Po tym czasie mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju po czym zalać go wrzątkiem, dodać grzyby i cebulę…

Kotleciki z sosem pesto

Składniki: 80 dag mielonego mięsa 2 jajka czerstwa bułka 4 czubate łyżki sosu pesto bułka tarta sól olej pieprz Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną bułkę oraz sosem pesto. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.  Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym…

Kotlety z pieczarkami

Składniki: 60 dag mięsa mielonego jajko czerstwa bułka 10 dag pieczarek cebula sól pieprz olej bułka tarta Sposób wykonania: Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną w wodzie bułkę oraz cebulę i 3 pieczarki starte na tarce. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy uformować małe placuszki. Następnie resztę pieczarek…

Kotlety z zielonym pieprzem

Składniki: 50 dag mielonego mięsa jajko czerstwa bułka 2 łyżki marynowanego zielonego pieprzu ząbek czosnku bułka tarta sól pieprz olej Sposób wykonania; Do mięsa wbić jajka, dodać namoczoną w wodzie bułkę, posiekany czosnek oraz pieprz. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z powstałej masy formować kotlety, które obtoczyć w bułce tartej…