Składniki: 1 kg karkówki sól pieprz 1 łyżka musztardy olej 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej papryka mielona Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować musztardą po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebulą pokrojoną na ćwiartki. Następnie mięso podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. W trakcie…
Kategoria: Karkówka
Karkówka
Karczek wieprzowy w curry
by Roman Malczewski • • 0 Comments
Składniki:
- 80 dkg pokrojonego w grubą kostkę karczku
- 2 pokrojone w kostkę cebule
- 3 rozgniecione w prasce ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka mielonego chili
- 1 łyżeczka posiekanej naci pietruszki lub kolendry
- czerwona pasta curry do smaku
- ½ szklanki mleczka kokosowego
Karkówka
Schab lub karczek wieprzowy pieczony z czosnkiem
by Alina Marczewski • • 0 Comments
Składniki: 2 kg karczku lub schabu środkowego 10 ząbków czosnku 1 łyżka rozpuszczonego masła 15 ziaren pieprzu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, naszpikować obranymi ząbkami czosnku i ziarnami pieprzu. Rozpuszczone masło wymieszać z solą i pieprzem, natrzeć mieszaniną mięso, odstawić na kilka godzin. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać wodą i…
Karkówka
Karkówka z piwie Reginy
by Regina Domagała • • 0 Comments
Składniki: 1 kg karkówki 200 ml jasnego piwa 1 łyżeczka kminku po kilka ziaren jałowca, pieprzu, ziela angielskiego 1 łyżka przecieru pomidorowego 20 ml czystej wódki sól zmielony pieprz zmielona papryka Sposób wykonania: Karkówkę pokroić w plastry, które lekko rozbić tłuczkiem. Następnie piwo doprowadzić do wrzenia z dodatkiem ziela angielskiego, kminku, jałowca i pieprzu, wówczas…
Karkówka
Karkówka z grilla Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: karkówka 1 kg ser żółty starty 15 dag papryka słodka w proszku papryka ostra w proszku czosnek 1 ząbek pieprz sól Sposób przyrządzenia: Karkówkę pokroić w plasterki o grubości 2 cm. Rozgnieść czosnek, natrzeć nim karkówkę, posypać solą i pieprzem, pokropić je oliwą, wstawić do lodówki żeby nabrało smaku na około 1,5 godziny. Następnie…