Składniki:
- 1 kg udźca jagnięcego
- 5 dag masła
- 5 łyżek oleju
- 5 łyżek mąki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Marynata:
- 3 cebule
- 1 marchewka
- 1 pietruszka
- 8 dag selera
- ½ szkl. białego octu winnego
Składniki: 60 dag mięsa baraniego 2 papryki 2 cebule 1 szkl. wytrawnego wermutu 3 ząbki czosnku 3 łyżki soku z cytryny 1/3 zkl. oliwy 1 łyżeczka pieprzu bazylia rozmaryn sól Sposób wykonania: Cebulę oraz czosnek posiekać , dodać sok z cytryny, wermut, zioła, 3 łyżki oleju, przyprawy ziołowe oraz sól i pieprz. Całość odkładnie wymieszać.…
Składniki: 4 kotlety z mięsa baraniego 1 cebula 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju 2 łyżeczki łagodnej przyprawy curry 1 łyżeczka miodu 2 ząbki czosnku sól pieprz Sposób wykonania: Miód wymieszać olejem, octem, sokiem z cytryny, czosnkiem oraz przyprawą curry. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Do marynaty włożyć kotlety i wstawić do…
Składniki: 1 kg jagnięciny 2 marchewki pietruszka 2 cebule seler por ¼ główki włoskiej kapusty ulubione przyprawy sól pieprz Marynata: kilka łyżek octu5% kilka ząbków czosnku liść laurowy ziele angielskie sól Sposób wykonania: Składniki podane na marynatę dokładnie ze sobą wymieszać. Następnie mięso pokroić na kawałki i dodać je do marynaty, wstawić do lodówki na…
Składniki: 4 kotlety baranie 50 dag kiszonej kapusty cebula 3 ząbki czosnku kilka łyżek smalcu 1 szkl. kwaśnej śmietany kilka łyżek mąki pszennej sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety rozbić lekko tłuczkiem po czym oprószyć je solą, pieprzem oraz mąką. Następnie podsmażyć je na rozgrzanym tłuszczu, wówczas dodać posiekaną cebulę, gdy się zarumieni podlać całość wodą…